• Rick

Tip! Olijfolie kruiden blokjes (in de vriezer) - en munt-water blokjes!

Waar ik zelf heel vaak last van heb is echt een overvloed aan verse kruiden, vaak gebruik je in de keuken maar 1 of 2 takjes per kruid (zeker als je voor jezelf kookt) en houd je driekwart bos over, vervolgens wordt het dan slap en dan kun je het zo weggooien ZONDE. Eigenlijk zouden (super)markten het los moeten verkopen per takje of kleinere groottes, maar dit zullen supermarkten natuurlijk nooit doen (vanwege winst).

Olijfolie kruiden blokjes

Maar sinds 1911 hebben we een van de geweldigste uitvindingen ooit; de vriezer. En hoe kun je deze verse kruiden goed bewaren, in de vriezer!!! (wel met olijfolie). Op deze manier houd je lekker lang je kruiden vers en hoef je ze ook niet weg te gooien, je kunt ook nog is lekker combineren met verschillende verse kruiden en het is super eenvoudig.


Hoe doe je dat dan?

In totaal kost het 4 stapjes; (1) snijd je kruiden fijn, (2) leg de fijngesneden

kruiden in een ijsblok bakje (ongeveer 1 theelepel kruid per bakje), (3) giet er olijfolie in, (4) leg ze in de koelkast (voorzichtig anders komt er overal olijfolie). En klaar! Als je een blokje nodig hebt kun je ze makkelijk ontdooien in een pan en koken maar!


Tips & combinaties

Mocht je nou hele grote ijsblokbakjes hebben dan kun je deze ook doormidden breken voordat je begint met koken en de helft gebruiken, anders heb je ook een overvloed aan olijfolie in je eten, wat niet lekker is (en ook niet zo gezond).

Je kunt ook combineren met verschillende kruiden. Ik vind zelf de combinatie rozemarijn, tijm en basilicum ('Italiaanse kruiden') erg lekker, maar je kan van allerlei combinaties proberen, bijna alle verse kruiden zijn eigenlijk wel lekker met elkaar. Dus maak gewoon van allerlei verschillende combinaties en kijk wat lekker is!


Munt-ijs blokjes

Wat ik nou net bedacht tijdens het schrijven van dit blogje; je kan dit natuurlijk ook met munt en water doen, lekker in een frisse cocktail of in thee (moet je wel zorgen dat het water nog erg heet is en je er niet teveel ijs in doet). Doe dan wel iets meer munt dan 1 theelepel per ijsblokje (iets van 4 blaadjes).
0 keer bekeken

Kvk geregistreerd: KVK 75677202

+31(0)6 83 38 69 76

NL002425165B43

©2020 door StudentFood